2013-03-24

Lietuvos evangelikų reformatų Bažnyčia griežtai pasisako prieš neteisėtai kalbančius ir veikiančius Jos vardu


Lietuvos evangelikų reformatų Bažnyčia informuoja, kad 2013 m. kovo 23 d. Unitas Lithuaniae - Sinodo organizuotas "Neeilinis Sinodas" yra vykdomas nusikalstamu keliu, todėl jo sprendimai yra niekiniai.


1. Sinodą organizuoja Unitas Lithuaniae - Sinodas (juridinis asmuo, kuris yra įsikūręs kaip atsiskyręs nuo Sinodo Kolegijos, o tuo pačiu ir nuo visos evangelikų reformatų Bažnyčios), tačiau nusikalstamai savinasi Lietuvos evangelikų reformatų Bažnyčios vardą ir šį susirinkimą vadina visos  Lietuvos evangelikų reformatų Sinodu.
2. Rinkiminiai susirinkimai parapijose buvo organizuojami  neteisėtai:
  • organizuojant paralelines parapijas,
  • vykdant susirinkimus neteisėtai užvaldytuose maldos namuose, 
  • į susirinkimą suvežant "savo" žmones,  niekada nebuvusius parapijos nariais.
3. "Sinodas" nusikalstamai, pažeidžiant teismo sprendimus   organizuotas maldos namuose, į kuriuos  Unitas Lithuaniae - Sinodas  neturi teisės. 2013-03-18 galutiniu teismo sprendimu panaikintas antstolio patvarkymas pakeisti turto saugotoją, todėl maldos namų savininkas ir saugotojas yra Sinodo Kolegija - tačiau dėl renginio į ją kreiptasi nebuvo. Saugos tarnyba apie tai taip pat buvo informuota, tačiau toliau veikė prieš teismo sprendimą.
Lietuvos evangelikų reformatų Bažnyčia ir jos valią vykdanti Sinodo Kolegija  apie šį įvykį informuoja bendruomenę, valstybines įstaigas ir užsienio Bažnyčias.

2 komentarai:

  1. Kiek dar "putositės"? Užkišai duris, pradūrei padangą - manei sutrukdysi Sinodui?
    Ar nenusibodo? Kada apsiraminsit?

    AtsakytiPanaikinti
  2. Ar nelaikas ponui Kvederavičiui į namus su baltomis minkštomis sienomis?

    AtsakytiPanaikinti