2012-10-31

Bažnyčios pastatų užgrobimas

Mieli Bažnyčios žmonės ir bičiuliai,

Turime jums pranešti, kad prieš Lietuvos Evangelikų Reformatų bažnyčią įvykdytas dar vienas atskalos, vadovaujamos R. Mikalausko ir T. Šerno pasikėsinimas.

Pasinaudodami tuo, kad sukčių grupė, apgaulės būdu, slapta nuo bažnyčios pardavė dalį pastato, dėl ko Bažnyčios ir superintendento iniciatyva sukčiams buvo iškelta baudžiamoji byla ir vyksta ikiteisminis tyrimas, minėta atskala per teismus bando pretenduoti į bažnyčios turtą ir jų užvaldyti. Teismo sprendimais, jų reikalavimas perimti disponavimą turtu buvo atmestas. Tačiau, antstolis Vižainiškis nusprendė apsieiti be teismų. Spalio 23 d. 12 val. 15 min. Vilniaus parapijos klebonui per paštą įteiktas pranešimas, reikalaujant perduoti bažnyčios pastatą Pylimo g. 18 „apsaugai“ „LERB – UL-S“ atstovams, nors jau 9 val. ryto notaro Vižainiškio ir advokato Kelpšos veiksmais bažnyčios pastato durys buvo išlaužtos, pastatas užimtas, bažnytiniai reikmenys pagrobti.
Panašiai spalio 24 d. buvo užimti Papilio ir Salamiesčio bažnyčių pastatai.

 Išlikime ramūs ir turėkime Vilties Viešpatyje, kad visi procesai yra Jo valioje. 
Melskime Jo, kad pagaliau suteiktų ramybės ir taikos metą.

LERB Sinodo Kolegija



Antstolis leidžia laužti bažnyčios duris.


Vilniaus bažnyčios durų laužimas.


Atskalos advokatas perduoda bažnyčią "saugoti" atskalai. 







1 komentaras:

  1. Teismas areštavo 200 tūkst. litų vertės buvusio evangelikų reformatų dvasininko turtą:

    www.lrytas.lt/lietuvos-diena/kriminalai/teismas-arestavo-200-tukst-litu-vertes-buvusio-evangeliku-reformatu-dvasininko-turta.htm

    Paskaitykit šitą straipsnį, gal nukris raištis nuo akių ir nebeginsit aklai tų aferistų...Kiekgi galima "vaikščiot tamsoj", kai saulė šviečia?



    AtsakytiPanaikinti