2013-03-14

Sinodo Kolegijos posėdis

2013 m. kovo 9 d. įvyko išplėstinis Sinodo Kolegijos ir parapijų pirmininkų posėdis, kuriame be iš anksto numatytų svarstyti klausimų buvo išklausyti ir parapijų pirmininkų pranešimai apie situaciją  parapijose. Konstatuota, kad Unitas Lithuaniae - Sinodas  (Biržuose) pasinaudoję neteisėtais antstolio sprendimais ir užgrobę bažnyčių pastatus bei visą jose esantį parapijoms priklausantį turtą, viešai apšmeižę parapijos žmones dėl neva "dešimtmetį tikintiesiems uždarytų bažnyčių", toliau vykdo neteisėtus  veiksmus. Unitas Lithuaniae - Sinodas  (Biržuose) kaip atskilusi nuo Sinodo Kolegijos paralelinė religinė bendruomenė ima visais įmanomais būdais savintis Lietuvos evangelikų reformatų Bažnyčios vardą bei Sinodo Kolegijos valdymą.

Lietuvos evangelikų reformatų Bažnyčios Sinodo Kolegijai pavaldžios parapijos niekada nepriklausė Unitas Lithuaniae - Sinodui (Biržuose) ir vykdo Lietuvos evangelikų reformatų Bažnyčios šaukiamo Sinodo (Vilniuje) ir Sinodo Kolegijos valią. 
Unitas Lithuaniae - Sinodas  (Biržuose) organizuoja susirinkimus pasinaudodami  užgrobtais pastatais, bei naudodami psichologinį spaudimą verčia mūsų parapijiečius  išsakyti priklausomybę nuo Sinodo Kolegijos atskilusiai grupei. 
Sinodo Kolegija tokius atskalos veiksmus   įvardija kaip tikėjimo laisvės ribojimą.
Unitas Lithuaniae-Sinodas yra nauja 2002 - 2004 metais nuo Lietuvos evangelikų reformatų Bažnyčios atskilusi grupė, kurios vadovai klaidina žmones prisistatydami Bažnyčios vardu.

Lietuvos Respublikos Konstitucijos 26 straipsnis

Minties, tikėjimo ir sąžinės laisvė yra nevaržoma.
Kiekvienas žmogus turi teisę laisvai pasirinkti bet kurią religiją arba tikėjimą ir vienas ar su kitais, privačiai ar viešai ją išpažinti, atlikinėti religines apeigas, praktikuoti tikėjimą ir mokyti jo.
Niekas negali kito asmens versti nei būti verčiamas pasirinkti ar išpažinti kurią nors religiją arba tikėjimą.

Komentarų nėra:

Rašyti komentarą