2012-03-26

Evangelikų reformatų Bažnyčią papildė trys dvasininkai

Ne pačius lengviausius laikus išgyvenanti viena iš tradicinių Lietuvos Bažnyčių pagaliau įkvėpė gaivaus oro gurkšnį – iškilmingose pamaldose Vilniaus bažnyčioje buvo ordinuoti du kunigai ir diakonas – katechetas. „Tai ypatingas įvykis. Labiausiai džiugina ne kiekybinis šuolis, bet tų žmonių išsilavinimas ir pasirengimas dvasiniam darbui. Lietuvos evangelikų reformatų Bažnyčios (LERB) kunigais tapę Alvis Sauka ir Artis Celmins (Baltijos reformatų seminarijos rektorius) yra Kovenanto Teologinės seminarijos absolventai, o tai aukščiausias lygis”, - kalbėjo LERB generalinis superintendentas kun. Algimantas Kvedaravičius. Diakonu – katechetu tapęs Jonas Žiauka yra baigęs Baltijos reformatų seminariją. Pasak kun. A. Kvedaravičiaus nuo šiol atsiveria daug didesnės galimybės evangelizacijai, parapijų aptarnavimui, švietimui.

„Tai, kad Alvis Sauka ir Artis Celmins yra latviai, neturėtų nieko nustebinti. Svarbiausia, ne tautybė, o tai, kiek žmogus ištikimas Lietuvos evangelikų reformatų Bažnyčios principams. Kadangi nėra jokių teologinių prieštaravimų, su dideliu džiaugsmu priėmėme žinią, jog tokio lygio teologai sutinka tarnauti Lietuvos Bažnyčiai”, - teigė generalinis superintendentas.
LERB Sinodo kolegijos prezidentė Dalia Liaukevičienė džiaugėsi tikinčiųjų dvasine stiprybe: „Bažnyčios esmė – ne pastatai ar kitas žemiškas turtas. LERB šimtmečius gyvavo tik dėl žmonių, kurie liko tvirti savo tikėjime nepaisant jokių negandų ir suiručių. Todėl neabejoju, kad įveiksime ir šiandienos problemas, tai tik laiko klausimas, - kalbėjo D. Liaukevičienė.
Lietuvos evangelikų reformatų Bažnyčia (LERB) jau dešimtmetį kovoja dėl savo teisės išpažinti protėvių tikėjimą, tačiau net ir esant labai sudėtingai situacijai neketina išsižadėti savo principų. „Yra atskilusi grupė, kuri dangstosi evangelikų reformatų vardu, nors realiai nebetęsia dar Radvilų pradėtos tradicijos. Tai kita bažnyčia, tačiau Lietuvoje, deja, vis dar vyksta tai, kas Vakarų pasaulyje būtų sunkiai suvokiama – valstybė beveik identišką istorinį pavadinimą suteikė ir naujai organizacijai. Nemažai žmonių buvo suklaidinti, tačiau džiugina tai, jog net ir labai rimtos jėgos nesugeba palaužti mūsų tikėjimo”, - kalbėjo kun. A. Kvedaravičius.





3 komentarai:

  1. O kiek daug žmonių! Visiems užteko vietos atsisėst?

    AtsakytiPanaikinti
  2. Įdomu kokia kalba skelbs Dievo žodį latviai? Nuo Kalvino laikų priimta, kad skelbtų liaudžiai suprantama kalba, bet latvių reformatų Vilniuje nelabai yra. Tai gal čia jau ruošiami dvasininkai planuotam (bet kol kas nepavykusiam) užėmimui Biržų krašto? Reikia ruoštis vasarą saugot jau ne vien Biržų, bet ir Nem.Radviliškio, Švobiškio bažnyčias?

    AtsakytiPanaikinti
  3. Tai kaip ten su tais latviais? Kur galima paklausyt, kokiam krašte? O Juronio vietoj kas pamokslaus?....

    AtsakytiPanaikinti