2013-03-14

Žurnalistiniai viražai

Šiandien Panevėžio ryte  pasirodė žurnalistės Linos Rušėnienės   straipsnis "Reformatų krašte ramybės dar nė kvapo". Kadangi interviu daviau raštu, tai viešai pateikiu  informaciją, kurią perdaviau žurnalistei, o raudonai pažymėjau tas vietas, kurios straipsnyje nebuvo paminėtos.


Iš jų labai aiškiai matyti kokia informacija ir kokia tiesa yra ypač neparanki Mikalausko šalininkams, nes straipsnis  tikrai nėra objektyvus. Peršasi išvada, kad Šiaurės Lietuvos žurnalistika  šiuo klausimu tegirdi vieną versiją. Kol kas skaitykite tai, ko nebuvo straipsnyje. Vėliau pakomentuosiu ir tai, kas jame neteisinga.

Lietuvos evangelikų reformatų Bažnyčios
Sinodo Kolegijos prezidentė
Dalia Liaukevičienė



Prašytume papasakoti apie konfliktą Salamiesčio bažnyčioje. Koks buvo jūsų tikslas ir ar tikrai įžeidinėjote R.Mikalauską?
Esu Salamiesčio evangelikų reformatų parapijos pirmininkė, Vasario 16 d. nuvykau pasakyti R. Mikalauskui, kad Salamiesčio evangelikų reformatų parapija nepriklauso nuo Sinodo Kolegijos atskilusiam Unitas Lithuaniae –Sinodui, susirinkimo nešaukė ir Lietuvos evangelikų reformatų Bažnyčios bei Sinodo Kolegijos neįgaliotų asmenų susirinkimus laiko neteisėtais.
Neturėjau tikslo ir neįžeidinėjau R. Mikalausko, tik gyniau teisėtus parapijos, kuriai vadovauju,  interesus.

Gal norėjote į savo pusę patraukti tikinčiuosius? Kiek tikinčiųjų Salamiestyje ir Papilyje palaiko jūsų ir A.Kvedaravičiaus pusę, o kiek  – R.Mikalausko?
Pagal ką nustatome ar žmogus tikintis ir ar jis ką nors palaiko? (Mūsų parapijiečiai palaiko tradicinę, kalvinistinę evangelikų reformatų bažnyčios doktriną ir į bažnyčias renkasi melstis ir Dievą garbinti, o ne mitinguoti ...) Užgrobus Papilio ir Salamiesčio bažnyčias (tarp kitko, teismas pripažino antstolio veiksmus neteisėtais ir panaikino jo sprendimą, tačiau, net ir teigiant, kad tai ne galutinis sprendimas,  pagal Civilinio kodekso straipsnius net ir teisėtai administruojantis areštuotą turtą neturi teisės naudotis saugojamu turtu savo reikmėms) Mikalauskas ir jo šalininkai ima organizuoti paralelines parapijas, šaukti susirinkimus, šmeižti Sinodo Kolegijos vadovus (nors nei vienu teismo sprendimu mūsų kaltė, (tuo labiau prieš Mikalausko atskalą) nėra įrodyta!).
Mikalausko susirinkime Papilyje, mano žiniomis dalyvavo apie 40 asmenų, dalis jų ten buvo iš smalsumo, kita dalis – todėl,  kad kvietė, o štai sekmadieninėse Mikalausko pamaldose žmonių kaip ir nelieka...
Kun. A. Kvedaravičiaus [straipsnyje aukojamos] pamaldos Papilyje (parapijos namuose) ir toliau vyksta kaip įprasta I ir III sekmadienį. Dalyvių skaičius įvairus (iki 20 žmonių),  Salamiestyje užgrobus bažnyčios pastatą, meldžiamės privačiuose butuose arba vykstame į pamaldas Papilyje.  Parapijiečiai su giliu liūdesiu žvelgia į bažnyčias, kurias tiek metų prižiūrėjo, remontavo, tvarkė ir liko apkaltinti, kad „bažnyčios buvo uždarytos tikintiesiems“.
Priklausomybę Sinodo Kolegijai išsakantys žmonės šiuo metu susiduria su neįtikėtino masto „stuburų traiškymo kampanija“: turime užfiksavę fizinio užpuolimo, turto niokojimo, spaudimo melagingai liudyti, grasinimo „užtampyti po teismus“, advokatų žodinio ir raštiško spaudimo, skambučių su grasinimais aktyviems žmonėms ir jų šeimos nariams atvejų, tačiau žmonės, išlaikę savo protėvių tikėjimą, renkasi melstis net ir esant šėtoniškam „naujos“, mūsų vardu veikiančios atskalos trukdymui.

Kodėl jūs remiate A.Kvedaravičių?
Su A. Kvedaravičiumi esame to paties juridinio asmens Lietuvos evangelikų reformatų Bažnyčios Sinodo Kolegijos (292077730) vadovai – aš  prezidentė,  Algimantas Kvedaravičius – viceprezidentas ir Lietuvos evangelikų reformatų Bažnyčios generalinis superintendentas. Priklausau, remiu ir paklūstu Šventam Raštui, Evangelikų reformatų bažnyčios tradiciniams išpažinimamams (konfesijai),  Lietuvos evangelikų reformatų Bažnyčios (192103366) šaukiamų Sinodų sprendimams. Išpažįstu tradicinį evangelikų reformatų tikėjimą.
R. Mikalausko ir jo šalininkų įsteigtas paralelinis Sinodas yra įkurtas kaip atsiskyręs nuo Sinodo Kolegijos.  Tai yra kita Bažnyčia, turinti skirtingą nuo tradicinės evangelikų reformatų doktriną (tai aiškiai įrodo LR Seimo iniciatyva organizuotos tarptautinės komisijinės teologinės ekspertizės išvados) .

Ar apskundėte teismo sprendimą dėl jūsų turto arešto?
Taip

Kodėl, jūsų manymu, šis sprendimas neteisėtas?
Ieškinys paduotas Sinodo Kolegijos, kurią atstovauja Unitas Lithuaniae –Sinodas vardu. R. Mikalausko ir jo šalininkų įsteigtas paralelinis Unitas Lithuaniae –Sinodas yra įkurtas kaip atsiskyręs nuo Sinodo Kolegijos, tai yra kitas juridinis asmuo, kuriam niekada nepriklausė joks turtas ir šis juridinis asmuo  niekada neturėjo teisės veikti Sinodo Kolegijos vardu (tuo labiau, kad ir  patys pareiškė išeinantys iš Sinodo Kolegijos priklausomybės).

Kodėl, jūsų įsitikinimu, 50 tūkst. vertės sandorio pasirašymas - ne R.Mikalausko ir jo šalininkų reikalas.
Sinodo Kolegija pardavė jai nuosavybės teise priklausantį butą. Sandorį pasirašiau turėdama Lietuvos evangelikų reformatų [straipsnyje mūsų] Bažnyčios (192103366) šaukiamo Sinodo bei Lietuvos evangelikų reformatų Bažnyčios Sinodo Kolegijos (292077730) sprendimus bei įgaliojimus.

Ar priklausote Centro ar kokiai kitokiai partijai?
Nepriklausau jokiai partijai

Jei domėsitės teismais, atkreipiu Jūsų dėmesį, kad dėl be Bažnyčios žinios parduoto turto į prokuratūrą pirmiausia kreipėsi generalinis superintendentas kun. Algimantas Kvedaravičius ir Sinodo Kolegija. Mikalausko šalininkai apie tai sužinoję taip pat pateikė klaidinantį ieškinį prisistatydami „nukentėjusiais“, nors parduotas turtas jiems niekada nepriklausė.

Pagarbiai,
Lietuvos evangelikų reformatų Bažnyčios
Sinodo Kolegijos prezidentė
Dalia Liaukevičienė



Komentarų nėra:

Rašyti komentarą